fler sökta kurser..

Kunde inte låta bli att komplettera min ansökan till högskolan så jag var in och la till två kurser till utifall jag inte kommer in på nån av de andra.

Så nu ser listan med kurser ut såhär:


Allmän psykologi 30hp Veckoslut,
Distans, Halvfart (50%), 

Handelsrättslig översiktskurs 15hp Blandade tider,
Internetbaserad distansunderv, Halvfart (50%),

Kvinnoliv och kvinnohistoria 7,5hp Blandade tider,
Internetbaserad distansunderv, Kvartsfart (25%),

Etik och förhållningssätt i socialt arbete 7,5hp Dagtid,
Distans, Halvfart (50%),

Barns rätt och barns röst - Socialt arbete med barn och familj 7,5hp Dagtid,
Distans, Halvfart (50%),

Missbruk och kriminalitet 15hp Dagtid,
Normal undervisning, Halvfart (50%),

För övrigt så håller förkylningen i sig, den känns segare än vanligt. Måste vara några superbakterier som härjar. Blääh.
Sitter här i soffan och tycker synd om mig själv och tröstar mig med Pretty Woman som går på TV'n. Det är nog bästa medicinen det. Det är en alldeles underbar film, den kan jag nog se hur många gånger som helst tror jag.

Om jag hinner bli frisk så väntas det lite kvällsmöten i slutet av veckan och på lördag vankas det födelsedagsmiddag hos Cristin & Daniel då fröken Cristin ska fylla år och jag har fått förtroendet att baka något gott till kaffet. Undrar vad jag ska hitta på för tok.. jag har en idé.


Jäkla baciller..

Usch vilka envisa satans baciller jag dragit på mig, de vägrar ju att ge sej. Har fortfarande lika ont i halsen som jag hade för tre dagar sedan och lika snorig också för den delen. I sådana här lägen är otrivin menthol bästa vännen.

Idag har jag blivit riktigt inspirerad.. blir nästan förvånad själv faktiskt.
Jag har nämligen sökt några kurser på högskolan i Gävle till våren. Skall bli kul att se om man kommer in på nån av dem. Det visar sig. Lite pirrigt i magen blev det efteråt.

Jag sökte fyra olika kurser:

Allmän psykologi 30hp Veckoslut,
Distans, Halvfart (50%)

Kvinnoliv och kvinnohistoria 7,5hp Blandade tider,
Internetbaserad distansunderv, Kvartsfart (25%)

Barns rätt och barns röst - Socialt arbete med barn och familj 7,5hp Dagtid,
Distans, Halvfart (50%)

Handelsrättslig översiktskurs 15hp Blandade tider,
Internetbaserad distansunderv, Halvfart (50%)

Nu är det bara till att vänta och se..

Juholt..

Ja, vem vet egentligen vad det är som har skett när det gäller hela den här Juholt historien? Det kan ju diskuteras i evigheter. Man kan ju dock tycka att han kanske borde ha haft lite bättre koll på saker och ting, det verkar ju dock som att regelverket inte är så tydligt skrivet heller. Hur än det är så tycker jag det är synd för socialdemokratin, för han hade kunnat bli en folkets man tror jag. Det lär väl vara förstört nu.
Det är faktiskt ganska intressant att följa allas diskussioner lite här och var, många tror sig veta massor och dömer ut och bannar till både höger och vänster. Men är det någon som egentligen vet vad som har hänt här?

Jaja, hur än det är, så tycker jag det är mycket märkligt att det alltid är sossarna och det röda blocket det grävs fram en massa skit om som sedan syns hett i media. Tur att man lärt sig att inte ALLTID tro ALLTING som sägs i TV och i tidningarna, det kan ju vara bra att försöka gräva lite djupare än så ibland.
Tror ju att det nog finns en hel del smått och gott att som är mindre smickrande om Reinfeldt och co också, synd att man aldrig hör en nyhetsankare prata om sådant.

Nog pratat om detta eländet..

Detta kommer att bli en händelserik månad...

Var på 1-årskalas häromdagen, världens bästa Isabelle fyllde år. Goaste jäntan med den härligaste stilen att ta sig fram över golven. Hon har någon typ av hasande stil istället för att gå :) svårt att förklara men jäkligt gulligt att se.
Snart fyller även Isabelles mamma år, så även det ska väl firas :)

I slutet av månaden väntas även ett dubbeldop. Presenterna är redan fixade och fiiiiint inslagna.

Har lyckats dra på mig en rejäl förkylning igen också, brukar ju få en på våren och en på hösten och ibland en emellan. Så nu var det dags igen. Hes till tusen och alldeles svullen i halsen. Inte särskilt skönt att äta och svälja kan jag säga. Hoppas att jag kryar på mig över helgen, är alldeles för rastlös för att vara hemma.

Ser dessutom fram emot Alla helgona helgen för då vankas det en liten middagsbjudning här. Kusin Fredrik och hans Amelie skall komma hit på middag. Håller på och klurar ut en vettig trerättersmeny. Har även letat fram gamla fotoalbum som nog kan komma väl till pass och ska nog ta och damma av kortleken lite ifall det blir tid för lite sådant tok..

Nä, nu tycker halsen och kroppen att det är dags att sova lite.. Natti natti





lite av det vi inhandlade på Ibiza..


Det mesta av det vi köpte när vi var på Ibiza..

Det enda som saknas är ett halsband, ett jättesnyggt armband och en hatt med texten Ibiza på som Micke köpte samt en flaska cointreau..

Sweden Rock kryssning


Dagarna bara springer på, har inte haft någon tid över att uppdatera här. Men nu är det dags...

Har nyss haft semester, IGEN! Har varit på Sweden Rock Kryssning med Silja Galaxy. Jag, Micke, Anders & Jessica och en massa annat roligt folk. Vilken tripp. Trevligt sällskap och bra musik, vad mer kan man önska sej? Ännu bättre är att vi hade turen att få hämtning från bussen av den underbaraste Caroline så vi slapp krångla med bussar hela vägen ut till Jäderfors när vi skulle hemåt. Tusen tack för det kära vän!
Bäst på resan var Anvil, tätt följt av Gamma Ray. Nu blir det då himmelens lugnt ett tag framöver med massor av träning och pyssel med huset.

Idag har vi varit på utflykt till Gävle för att hälsa på kusin Fredrik, hans Amelie och alla deras husdjur. Tiden bara flög förbi, vi pratade massor och tittade på massor av Ibizakort och helt plötsligt så var klockan halv sex. Mycket trevlig eftermiddag! Tack för det och tack för alla korten vi fick!!

Imorgon väntar ett träningspass på jernvallen och lite förberedelser inför kommande arbetsveckan som bjuder på massor av arbete, äldreomsorgsmöte och 1-årskalas. Vilken blandning.





..Ibiza..

Några dagar har hunnit gå sedan vi kom hem från våran semesterresa på Ibiza. Det känns lite trögt att vara tillbaka i höstiga Sverige igen.
Vi hade en fantastisk vecka med massor av sol och bad, det var drygt 30 grader varmt hela veckan.
Det bjöds på en hel del god mat och dryck samt massor med goda skratt, med andra ord så var det helt fantastisk.
Vi bodde hur bra som helst, vi bodde på ett 4-stjärnigt lägenhetshotell som var riktigt fräscht och stort.
Vi hade två hyrbilar under hela veckan så vi kunde transportera oss runt hela ön.
Jag är verkligen supernöjd och superglad över att det passade så bra för oss alla att åka samtidigt, så fick vi en chans att lära känna varandra lite bättre och förhoppningsvis kommer vi alla bli bättre på att hålla kontakten med varandra.

 
Dessutom så var det två turturduvor som förlovade sej på resan.
Stort Grattis till kusin Fredrik och hans jättegulliga tös Amelie. Massor av lycka till er!

Nä nu börjar vi spara till nästa års tripp.

Kärlek på Ibiza

Utsikten från våran balkong