påsktider..

Fullt upp har man som vanligt haft de senaste veckorna.

Våren försvann visst lika fort som den kom. Man hann i varjefall få lite förkänningar av den.
Hoppas den kommer tillbaka snart. Just nu verkar södra Sverige präglas av snökaos.
Måtte vi klara oss häruppe i varjefall. Men det är väl för bra för att vara sant antar jag. Såg på SMHIs sida att det nog vankas snö till veckan och det är ju inte skitkul då vi redan har hunnit byta till sommardäcken. Tycker det är lite väl tidigt att ha den regeln att det är dubbdäcksförbud från 15 april förutsatt att det inte är vinterväg, för man kan ju aldrig veta ju. Det kan ju vara hur fint som helst just då men veckorna efter kan det ju lika gärna komma snö igen.
Är väl säkert svårt att argumentera med en polis om att man måste få ha vinterdäcken på för att det faktiskt fortfarande "kan" komma snö.

Förra helgen var det dessutom påsk också. Då fick man vara ledig hela tre dagar i rad. Jag fick lov att jobba lite på måndagen för att ge mina tanter och farbröder lite mat.
Vi var mestadels hemma och firade inte så jättemycket. Grabbarna grus höll på och slet med veden hela helgen och fick den kapad och klar. Så nu ligger det världens jättehög och väntar på att få bli staplad.
Vi hade vår familjepåskmiddag på påskdagen hemma hos Mickes föräldrar och jag fick i vanlig ordning i uppgift att göra efterrätt och den här gången bröt jag chokladtraditionen och gjorde en citron- och apelsincheesecake som jag dekorerade med en påskhare i marsipan och några små marsipankycklingar. Den blev riktigt lyckad. Den blev hög och fin och smakade faktiskt syrligt gott.

Efterrätten till påskdagen



Endast två veckor kvar på mitt nuvarande jobb och sedan återgår jag till att städa på heltid igen, då jag tar över efter min finfina kollega som går i pension.
Ganska ofattbart faktiskt, tror nog inte att hon själv har förstått att hon ska få gå hem. Hon går dessutom hem två år i förväg och det tycker jag hon gör alldeles rätt i. Kan man så tycker jag att man skall gå hem tidigare och ägna tiden åt familjen och annat roligt.

Nu är det heller inte långt kvar tills det e dags för Londonresan med bästaste Carro och mor hennes. Häääärligt värre. Det ska bli sååå jäkla kul. Skönt att få vara lite ledig och få lite miljöombyte.

Nä, dags att göra sej iordning för dagens äventyr..