Choco chip müsli bars
Detta är ett av Leilas recept som jag mixtrat lite med själv och gjort om som jag vill ha det..
ca 20 st
250 g torkade fikon
1 msk kakao
ca 2-3 msk varmt starkt kaffe
ca 200 g russin
4 dl müsli med torkad frukt
1 dl cornflakes (kan hoppas över och ta lite mer müsli istället)
ca 250-300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Skär bort fästet på fikonen och hacka dem grovt.
Kör dem i hushållsmixer tillsammans med kakao och kaffe.
Tillsätt hälften av russinen och müslin och mixa i ett par sekunder till.
Häll över massan i en bunke och rör i resterande russin, müsli och ev. cornflakes.
Hacka ca 100 g av chokladen och blanda den med smeten, smält resterande av chokladen i vattenbad.
Kavla ut massan mellan två smörpapper till en ca 1 cm tjock kaka.
Ta den smälta chokladen och bred eller pensla ut den över kakan.
Låt stelna i kylen och skär sedan upp i mindre bitar när chokladen har stelnat.

ca 20 st
250 g torkade fikon
1 msk kakao
ca 2-3 msk varmt starkt kaffe
ca 200 g russin
4 dl müsli med torkad frukt
1 dl cornflakes (kan hoppas över och ta lite mer müsli istället)
ca 250-300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Skär bort fästet på fikonen och hacka dem grovt.
Kör dem i hushållsmixer tillsammans med kakao och kaffe.
Tillsätt hälften av russinen och müslin och mixa i ett par sekunder till.
Häll över massan i en bunke och rör i resterande russin, müsli och ev. cornflakes.
Hacka ca 100 g av chokladen och blanda den med smeten, smält resterande av chokladen i vattenbad.
Kavla ut massan mellan två smörpapper till en ca 1 cm tjock kaka.
Ta den smälta chokladen och bred eller pensla ut den över kakan.
Låt stelna i kylen och skär sedan upp i mindre bitar när chokladen har stelnat.

Kommentarer
Trackback